Sunday, 15 December 2013

Salam Media - Agensi Pengiklanan Media Islamik

salam media facebook, salam media twitter, salam media instagram, media islamik, iklan islamik,
Salam hujung minggu semuanya..
Lama sudah blog aku ni berhabuk..
Hari ni kembali menulis kembali..
Apa sebab? Haha..sebab aku frust..
Dan nak try menang Ipad Mini 2..
Nak info contest ni..boleh rujuk SINI..
Tapi sebelum tu, meh sini aku war-warkan jap pasal satu agensi iklan baru ni.


SALAM MEDIA - AGENSI PENGIKLANAN MEDIA ISLAMIK


Tengok tajuk pun dah tahu kan. Salam Media ni sebuah agensi pengiklanan media yang berlandaskan syariah. Agensi ini cuba membawa suatu alternatif bagi blogger-blogger muslim yang ingin menjadikan blog mereka sebagai sumber kewangan. Yang membezakan mereka dan agensi-agensi pengiklanan yang lain ialah landasan syariah mereka itu. Dengan kata lain yang lebih mudah, anda tak akan share iklan-iklan join event yang berunsurkan alkohol ataupun diskriminasi terhadap wanita dan kanak-kanak.

Salam Media juga merupakan komuniti blogger dan pengguna media sosial yang sedia berkongsi mempromosikan sesebuah jenama yang mereka suka dengan pembaca serta follower blog mereka. Jadi, ianya amat sesuai bagi syarikat atau sesiapa saja yang ingin memperkenalkan jenama mereka melalui servis yang disediakan oleh Salam Media. Secara tak langsung, Salam Media telah membuka peluang kepada blogger-blogger untuk sertai event, membuat entri review atau entri berbayar (advertorial). Bagi akulah, kepatuhan syariah dalam mencari sumber rezeki yang halal (melalui blog) juga amat penting terutama bagi blogger yang beragama Islam.

Untuk maklumat lanjut, silalah singgah ke laman web  www.SalamMedia.my.


5 comments: